fbpx

Voor een yoga retreat moet je tenminste een weekend uittrekken, toch? Wrong! Op Ibiza kun je al een half dagje op retreat. De Nederlandse Lauri organiseert in het hoogseizoen regelmatig korte yoga retreats met haar bedrijf One Day Retreat. 

3 uur op yoga retreat

Eerlijk is eerlijk: als ik boek, twijfel ik of je een ochtendprogramma wel een retreat mag noemen. De naam retreat impliceert namelijk nogal wat, het is in mijn ogen een belofte van rust, stilte, bezinning. Dat kan toch helemaal niet in een paar uurtjes? Wel dus. 

Yoga on the rocks

Onder begeleiding van yogadocente Lauri vertrekken we per auto naar de yogalocatie. Als je boekt, weet je nog niet wat de precieze locatie is. Maar, die is sowieso ietwat afgelegen en behoorlijk uniek. Wij gaan naar Punta Galera, maar Sa Figuera Borda is bijvoorbeeld ook een leslocatie. We wandelen eerst rustig met z’n allen naar Punta Galera. Het is een soort plateau van over elkaar geschoven rotsen aan het water. Alleen deze plek voelt al ontzettend zen. 

Vol programma, leeg hoofd

Het half-day retreat bestaat uit een yogales, meditatie, ademhalingsoefeningen: alles wat je wilt én bananenbrood, yogi thee en een klein cadeautje. We zijn maar met z’n achten en de maximale groepsgrootte is twaalf. Ik vind dat erg prettig, want zo voelt het een stuk persoonlijker. De sfeer is open: mensen worden uitgenodigd iets te delen als ze willen, maar het hoeft niet. Het geluid van de golven is kalmerend. De stem van Lauri is opgewekt en liefdevol. Binnen tien minuten zijn al mijn twijfels over of je een ochtendprogramma wel een retreat mag noemen, helemaal weggenomen. 

Ik ben echt even weg van mijn Ibiza vakantie vol sightseeing, wandelingen, eten en sangria. De half-day retreat is een heerlijke afwisseling van het ‘drukke’ vakantieschema. En stiekem is het ook heel fijn om het retreat in het Nederlands te doen, maar het half-day retreat wordt ook aan geboden in het Engels. Voor yogamatjes wordt gezorgd! 

Check de beschikbare data of neem contact op via Facebook. Bij One Day Retreat kun je ook privé retreats boeken trouwens. En mocht je twijfelen tussen yoga bij Amante en het half-day day retreat: ga voor die laatste. 
Heb je meer tijd? Bekijk dan ook de meerdaagse yoga retreats op Ibiza.

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie