fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 20 juli 2023

Voor een yoga retreat moet je tenminste een weekend uittrekken, toch? Wrong! Op Ibiza kun je al een half dagje op retreat. De Nederlandse Lauri organiseert in het hoogseizoen regelmatig korte yoga retreats met haar bedrijf One Day Retreat. 

3 uur op yoga retreat

Eerlijk is eerlijk: als ik boek, twijfel ik of je een ochtendprogramma wel een yoga retreat mag noemen. De naam retreat impliceert namelijk nogal wat, het is in mijn ogen een belofte van rust, stilte, bezinning. Dat kan toch helemaal niet in een paar uurtjes? Wel dus. 

Yoga op Ibiza

Onder begeleiding van yogadocente Lauri vertrekken we per auto naar de yogalocatie. Als je boekt, weet je nog niet wat de precieze locatie is, dat is een verrassing. Maar reken er maar op dat je sowieso op een ietwat afgelegen en behoorlijk unieke locatie yoga les krijgt. Wij gaan naar Punta Galera, maar Sa Figuera Borda is bijvoorbeeld ook een leslocatie. We wandelen eerst rustig met z’n allen naar Punta Galera. Het is een soort plateau van over elkaar geschoven rotsen aan het water. Alleen deze plek voelt al ontzettend zen. 

Vol programma, leeg hoofd

Het half-day retreat bestaat uit een yogales, meditatie, ademhalingsoefeningen: alles wat je wilt én bananenbrood, yogi thee en een klein cadeautje. We zijn maar met z’n achten en de maximale groepsgrootte is twaalf. Ik vind dat erg prettig, want zo voelt het een stuk persoonlijker. De sfeer is open: mensen worden uitgenodigd iets te delen als ze willen, maar het hoeft niet. Het geluid van de golven is kalmerend. De stem van Lauri is opgewekt en liefdevol. Binnen tien minuten zijn al mijn twijfels over of je een ochtendprogramma wel een retreat mag noemen, helemaal weggenomen. 

Yoga in het Nederlands op Ibiza

Ik ben echt even weg van mijn Ibiza vakantie vol sightseeing, wandelingen, eten en sangria. De half-day retreat is een heerlijke afwisseling van het ‘drukke’ vakantieschema. En stiekem is het ook heel fijn om het retreat in het Nederlands te doen, maar het half-day retreat wordt ook aan geboden in het Engels. Voor yogamatjes wordt gezorgd! 

Check de beschikbare data of neem contact op via Facebook. Bij One Day Retreat kun je ook privéretreats boeken trouwens. En mocht je twijfelen tussen yoga bij Amante en het half-day day retreat: ga voor die laatste. 
Heb je meer tijd? Bekijk dan ook de meerdaagse yoga retreats op Ibiza.

Meer Ibiza inspiratie?

 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Ga je liever voor een hostel? Check HostelWorld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. Ook WithLocals heeft leuke opties. Voor ‘gratis’ wandeltours moet je bij Freetours of GuruWalk zijn en Baja Bikes organiseert fietstours.
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Bij Discover Cars kun je nog meer prijzen vergelijken.
 • Boot. Je kunt vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Ibiza met Balearia. Balearia vaart ook tussen Ibiza en Formentera. Vergelijk de prijzen van alle aanbieders bij Direct Ferries.
 • Clubs. Koop hier je clubtickets.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Ik houd van de praktische gidsen van Lonely Planet, maar voor Ibiza ga ik liever voor de inspiratiegidsen en daar heeft Bol.com er heel veel van. Maar je kunt ook bij Amazon terecht.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Tui, of liever D-reizen, SunwebVakantie Discounter of Corendon?
 • Vliegtickets. Kijk sowieso bij Transavia en Vueling, maar vergelijk je opties! Check in ieder geval ook MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Yoga retreat. Of, ga voor een heerlijk yoga retreat op Ibiza.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: juli 2021. Daarna geüpdatet!

Schrijf een reactie