zoeken verrekijker

Gevonden op het wereldwijde web (mei ’15)

Laatste update

Regelmatig kom ik online leuke artikelen tegen over plekken waar ik ben geweest of over reizen en backpacken zelf. Als het leuk genoeg is, plaats ik het door op mijn social kanalen. Maar waarom zou ik er niet een mooi overzicht van maken op mijn blog? Dus, here we go!

Bijzonder nieuws van ver weg

  • De president van Ecuador heeft Brad Pitt gevraagd een film over de rechtszaak tussen de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron en Ecuador over de vervuiling van de Amazone te schrappen. De film zou gebaseerd worden op het boek Law of the Junglemaar volgens de president is dat betaald door Chevron zelf en dus niet waar. Lees meer bij The Guardian.
  • Meer nieuws uit Ecuador: een politicus wil alle soorten drug decriminaliseren. Voortaan geen gevangenisstraffen meer, maar een systeem van preventie- en rehabilitatie programma’s. Rollingstoned weet er meer over.
  • Colombia wordt steeds populairder. Steeds meer vliegmaatschappijen vliegen op Bogota en Cali. In een artikel op Forbes vind je de laatste ontwikkelingen wat betreft vliegverkeer richting Zuid-Amerika.

Bestemmingstips

  • Op mijn blog kun je al behoorlijk wat lezen over Ecuador en hoe het daar is. CNN zette elf punten op een rijtje die je moet weten voordat je die kant op gaat. Ontdek ze op de site van CNN. Veel herkenbare weetjes, bijvoorbeeld dat de Panama hat helemaal niet uit Panama komt.

Over reizen

  • Helaas vallen bezienswaardigheden soms tegen. Soms is dat omdat je te hoge verwachtingen hebt, soms omdat de bezienswaardigheid simpelweg niks voorstelt of te toeristisch is geworden. Thrillist verzamelde de negen meest teleurstellende sights. Waarom in hemelsnaam de Taj Mahal hierop staat, is mij echt een raadsel!
  • Werken als digitale nomade. Al reizend je geld verdienen. Iets voor jou? Lees er meer over bij NOS.

Vaker doen?

Vond je dit een leuk overzichtje? Laat het me weten. Ik ben heel benieuwd of ik je blij maak met vaker een overzicht van leuke artikelen.

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

3 thoughts to “Gevonden op het wereldwijde web (mei ’15)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.