fbpx

Laatste update: 4 februari 2017

Stel: je hebt zin in pizza. Dan bestel je die gewoon bij de eerste beste pizzeria die je tegenkomt. Toch? Niet in Medellin, Colombia. In Medellin is pizza regelen even omslachtig als hilarisch.

Soms zit je met open mond te kijken hoe dingen ontzettend onlogisch zijn geregeld in andere landen. In restaurants in Colombia hebben medewerkers meestal weinig vrijheid om vragen creatief op te lossen. Ze mogen het simpelweg niet van de baas. Alles moet volgens de regeltjes en dat levert dit waargebeurde verhaal op in Medellin.

Stap 1: ga zitten in de pizzeria

In Medellin stap je de pizzeria binnen, pak je zelf de menukaart, plaats je de bestelling en gaat zitten wachten. Vervolgens komt er na tien minuten iemand aan je tafel vertellen dat je die specifieke pizza niet mag bestellen in de zaak. Dat is een bezorgpizza dus die mag alleen bezorgd worden.

Stap 2: bellen naar de bezorglijn

Of je even de bezorglijn wilt bellen. Uiteraard! Ook in Colombia kennen ze telefonische wachtrijen dus na enige tijd krijg je iemand aan de lijn. Dan moet je eerst een account aanmaken. Want zonder account geen pizza natuurlijk. Lekker makkelijk als buitenlander zonder adres. Maar goed, dat lukt. Je geeft het adres van je hostel door. Je weet ook je pizza te bestellen en je wordt opnieuw in de wacht gezet. Inmiddels ben je een half uur verder.

Stap 3: de bezorglijn belt de pizzeria

Dan gaat de telefoon in de pizzeria: de bezorglijn belt de bestelling door. Het doorgeven van alle benodigde info voor één pizza neemt toch al snel vijf minuten in beslag waarna de pizzeria ophangt en jij de bezorglijn weer te spreken krijgt. Bezorgen in de pizzeria zelf blijkt een ingewikkeld iets. Maar het lijkt goed te gaan komen.

Stap 4: bezorgen in de pizzeria

De pizza wordt letterlijk bezorgd in het restaurant. In een doos én door een bezorger, zeker niet door de dame achter de kassa. Want het is een bezorgpizza. Daar krijg je natuurlijk ook geen bord bij.

We hebben met veel belangstelling en vooral heel veel lol dit pizza bestelproces gevolgd. Het was duidelijk geen fastfood meer. Het hele proces was stiekem veel leuker dan dat de pizza lekker was. 🙂 Misschien de volgende keer toch maar weer gewoon Colombiaans eten.

Schrijf een reactie