fbpx

Laatste update: 25 november 2020

Rotterdam! Wat doe je me aan? Iedere keer als ik je bezoek, is er weer iets nieuws te beleven (lees: eten en drinken). Dit zijn mijn laatste ontdekkingen in Roffa: fijne restauranttips en borrelplekken in Rotterdam!

De Gele Kanarie

In juli 2018 zijn de deuren van De Gele Kanarie geopend. Het streven? Hét bier- en spijsparadijs van Rotterdam zijn. En dat lukt heel aardig, om niet te zeggen verdomde goed. Het terras zit op zonnige dagen overvol. Hoewel het binnen ook meer dan de moeite waard is: toffe inrichting! Een divers publiek geniet hier van lekkere biertjes en simpele gerechten als curryworst, hamburgers of spareribs. Bestel ook absoluut een Gele Kanarie. Dat is het eigen gebrouwen biertje. Gewoon beneden in de kelder gebrouwen.

Adres: Goudsesingel 284

Alfredo’s Taqueria

Sí sí sí! Alfredo’s Taqueria is the place to be! De taco’s smaken zoals ze in Mexico smaken. De quesadilla bevalt zo goed, dat ik ‘m direct nog een keer bestel. Zo smaakvol als het eten is, zo kleurrijk is de inrichting. In de helderblauw gekleurde binnentuin schittert een knalroze bar. Ook binnen word ik direct vrolijk van de vele kleuren. Tel daar een lieve serveerster bij op en mij krijg je hier voorlopig niet meer weg. Gelukkig zijn er genoeg lekkere cocktails bij Alfredo’s Taqueria om m’n vertrek nog even uit te stellen.

Adres: Goudsesingel 204

The Suicide Club

Boven op het Groot Handelsgebouw (direct naast het station) ligt The Suicide Club. Misschien niet de best gekozen naam voor een skybar op de achtste verdieping. Ietwat luguber? Met een krap liftje ga ik omhoog en beland daar in de keuken. Direct staat er een hippe ober klaar om me naar het dakterras te brengen. Hippe muziek, hippe mensen, hippe cocktails… ik ga me bijna zelf hip voelen! Ik nip heel voorzichtig aan m’n wijn en een cocktail, want het is wel een beetje aan de prijs hier. Maar ach, een beetje splurgen mag soms best. The Suicide Club verandert in het weekend in een nachtclub met een wat alternatievere programmering. Volgende keer ook maar een dansje doen hier dus!

Adres: Stationsplein 45

Wijnbar De Avonden

Rotterdam Noord is volop in ontwikkeling. Eén van die nieuwe ontwikkelingen is wijnbar De Avonden. In 2017 wisten buurtbewoners Petra en Seb via crowdfunding en een groepje investeerders uit de wijk een mooi pandje om te toveren tot een nog mooiere wijnbar. Lekker kleinschalig, heel knus en persoonlijk. Bestel een kaas- en/of worstplankje, laat je verrassen door de wijnen en je hebt sowieso een mooie avond.

Adres: Kleiweg 48b

Tip! Ik mocht van Rotterdam Tourist Info de Rotterdam Welcome Card uitproberen. Hiermee reis je gratis met het openbaar vervoer in de stad en krijg je korting op verschillende attracties, musea en restaurants. Handig! Bestel de kaart hier.

 

3 x restaurants in Rotterdam voor zomerse dagen

Op Het Dak

Hoewel je ook echt prima bij Op Het Dak terecht kunt op een regenachtige dag, is het toch het leukst om er te ontbijten of lunchen op een zonnige dag. Dan kun je lekker vrij zitten in de daktuin. De tuin staat vol groenten, kruiden en eetbare bloemen. Die vind je ook terug op je bord. Het geeft mij een heel werelds gevoel deze setting, zo middenin het groen, omgeven door moderne gebouwen.

Adres: Schiekade 189

Terras Restaurant Op Het Dak in Rotterdam

Viskantine aan de Cool

Viskantine aan de Cool is alleen geopend als het zonnetje schijnt. Dit pop-up restaurant van De Machinist serveert vis (verrassing!). Je zit aan houten tafels samen met andere eters terwijl je geniet van verse vis. Het is hier druk, heel druk. Mensen staan te wachten op een tafeltje. Reserveren kan immers niet. Overigens schijnt De Machinist zelf ook een heel goed restaurant te zijn. Een leuke optie dus voor een minder zonnige dag.

Adres: Willem Buytewechstraat 45

Aloha

Oké, Aloha is niet echt meer een nieuwe ontdekking in Rotterdam. Maar dit heerlijke plekje verdient een vermelding. Op een zomerse dag is het terras namelijk een hele fijne plek. Naast gewone tafels en stoelen, zijn er ook genoeg relaxstoelen. Voor je het weet ben je uren verder (en rood verbrand). De bediening is snel, maar geeft je ook de ruimte om tussen de drankjes door weer even dorst te creëren als dat nodig is. Ook als het regent kun je prima bij Aloha terecht, want binnen herken je pas echt het oude zwemparadijs Tropicana. Via de wildwaterbaan loop je nu de wc binnen. Good old times….

Adres: Maasboulevard 100

Meer over Rotterdam?

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie