fbpx

Cali is dé salsahoofdstad van Colombia. Salsa is de voornaamste reden om deze stad te bezoeken, want als we onze Lonely Planet mogen geloven is Cali verder niet echt een toeristenplek. Maar ja, overdag moet je toch ook wat. Daarom gaan we naar de dierentuin.

Beste dierentuin in Colombia

Zoológico de Cali is, naar horen zeggen, de beste dierentuin van het land. Ik weet het niet zo goed; ik ben altijd een beetje huiverig voor dierentuinen in het buitenland. Ik ben bang dat het klein en zielig is. Gelukkig is dat niet het geval in Cali! Er wonen zo’n 1200 dieren op 10 hectare grond. Dat is een beetje vergelijkbaar met Artis, daar zijn zo’n 1400 dieren op 14 hectare grond. Wij volgen de rivier de stad door richting de dierentuin. Het staat goed aangegeven, dus dat is prima te doen. Het ligt er natuurlijk aan waar je verblijft, maar het is een flinke wandeling. Een taxi of bus is op zich geen overbodige luxe. Je betaalt vervolgens 17.000 COP entree per persoon, ongeveer vijf euro. Je kunt je makkelijk een uurtje of drie, vier vermaken in de dierentuin.

beer zoo cali

Groene dierentuin

De meeste dieren in Zoológico in Cali zijn van Colombiaanse afkomst. Dat komt onder andere doordat de dierentuin wordt onderhouden door een stichting die de Colombiaanse biodiversiteit beschermt. Zij doen veel onderzoek en maken educatieve programma’s. Dat zie je ook wel terug in de dierentuin. Er staan veel informatiebordjes, ook in het Engels. En de dierentuin is bijzonder groen. Er staan ontzettend veel bomen, planten en bloemen en de rivier loopt midden door de dierentuin heen. Wat een contrast met de stad!

flamingo's cali zoologico

chillende stokstaartjes cali dierentuin

Brullende leeuwen

Wij zijn bijzonder gefascineerd van de leeuwen. Die zijn behoorlijk actief namelijk. Op één of andere manier weten we iedere keer net weg te lopen op het moment dat de leeuw weet te brullen en dus rennen we weer terug. Dit proces herhaalt zich een keer of vijf. Tel daar een ijsje bij op en wij zijn blij! Ook leuk zonder kinderen dus.

brullende leeuw cali dierentuin

dierentuin cali colombia

Schrijf een reactie