Voorbij rijdende vrachtwagen in Colombia

Een blanke dame in Colombia: car crash!

Laatste update

Als blanke dame kom ik geen aandacht tekort in Colombia. Overal waar ik kom, wordt ik uitgebreid bekeken, nagefloten en zo nu en dan ook aangesproken.

Volop aandacht voor gringas

Over het algemeen is het heel onschuldig. Mannen vertellen me dat ik mooi ben, vrouwen vragen of ze met me op de foto mogen. Politieagenten geven me hun telefoonnummer of Facebook profiel. Kinderen zwaaien of roepen hello en als ik iets terug zeg, rennen of kijken ze giechelend weg. Een enkeling is vervelend en loopt een eindje mee, geeft een hand om die vervolgens eindeloos lang vast te houden of roept me een heel straatblok na.

Botsing

Op een gegeven moment zet ik de negeermodus  aan en reageer ik nergens meer op. Het hoort er nou eenmaal bij hier. Maar soms weet iemand me toch nog te verrassen. In Cali steek ik met mijn reisgenoot de straat over. Dat vond een bestuurder zo interessant dat hij bijna zijn nek brak om ons na te kijken… om vervolgens op de volgende auto in te rijden. Yup, we hebben een botsing veroorzaakt!

Kim

Kim is de vrouw / de dame / het meisje achter Kimopreis.nl. Soms reist ze alleen, soms met vrienden. Zowel dichtbij als ver weg is ze altijd op zoek naar de mooiste ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.