fbpx

Laatste update: 4 maart 2021

Kleurrijk en eigenzinnig belooft de website van camping BuitenLand. Daar is niets van gelogen. Vanaf de begroeting bij de receptie en de roze slagboom tot het laatste kopje koffie voor vertrek is de sfeer ongedwongen vrij en (kampvuur-) warm. 

De hype waargemaakt? JA!

In 2017 kopten de media uitgebreid over de nieuwe camping van Floortje Dessing. Nu, drie kampeerseizoenen later, is de hype nog niet voorbij. De verbintenis van Floortje aan camping BuitenLand is handig geweest voor de eerste promotie, maar vergeet niet dat de camping eigenlijk een vriendeninitiatief is. Floortje is ‘slechts’ één van die vrienden. Samen kochten ze een overwoekerd kampeerterrein waar inmiddels de meest bijzondere accommodaties uit de grond schieten. Nou ja, dat is wel hard werken: “Drie jaar van systeemplafonds verwijderen, coniferen kappen en rechte lijnen krom maken.”

Camping BuitenLand ligt in Drenthe, Zandpol om precies te zijn. Je bent er nét niet in Duitsland. Omringd door een bos en vergezeld van een natuurlijk zwemmeertje is dit een klein paradijs. Het is anders dan andere campings die je gewend bent. Denk meer aan de pop-up campings die dit jaar zo populair werden en camping De Lievelinge. Qua sfeer en activiteiten, maar ook wat betreft accommodaties vind je hier iets unieks. 

Hip & Hippie. Kunstig & Kunstzinnig

Kies je voor een verblijf op camping BuitenLand, dan ben je het aan jezelf verplicht om je onder te dompelen in alles wat je tijdelijke dorp je te bieden heeft. Geniet van de accommodatie en de rust, maar verstop je niet. Buiten is juist vanalles te beleven en ontmoeten. 

Camping Buitenland is hip en hippie, kunstig en kunstzinnig, zonder dat je dat zelf hoeft te zijn. Volgens mijn broertje is het een alternatieve camping voor hipsters uit Amsterdam. Maar stiekem heeft hij als import-Tilburger het er behoorlijk naar z’n zin. Iedereen is welkom als ie wil. En dat is, zoals mijn vader tijdens het verblijf tenminste 17 keer heeft gezegd, “echt bijzonder”. 

Kamperen of liever een creatief huisje? 

Op het kampeerterrein kun je terecht met je eigen tent, caravan of camper. En dan zijn er nog de zelfbouwkavels waar mensen hun ultieme onderkomen hebben gebouwd. Tipi’s, domes, houten huisjes, een bus, een airstream: stuk voor stuk creatief en knus.   

Ik bezoek camping BuitenLand inmiddels voor de tweede keer. In 2019 stond ik er een weekend met een tentje op het kampeerterrein met een vriend. Nu geniet ik met mijn familie van huisje ‘Binnenhof, een nieuwe aanwinst op het terrein. Op camping BuitenLand is alles het liefst zo duurzaam mogelijk en dat is Binnenhof ook. 

Het is een prachtig houten eco-huisje in de vorm van een vijfhoek. Een televisie ontbreekt en dat is heerlijk. Alle tijd om te onthaasten en naar het vuur te staren. Want binnen staat een prachtige houtkachel van speksteen die het huisje in no-time verwarmt. Ook buiten kunnen we een fikkie stoken in de vuurschaal.  

Wat kun je doen op Camping Buitenland?

Op camping BuitenLand is genoeg te beleven, zowel in de vakantieperiodes als daarbuiten. Bij de BuitenBar vind je de programmering (en op Facebook). Denk aan broodjes bakken voor de kinderen, een lesje yoga en een singer songwriter bij het kampvuur. 

Activiteitenbord camping BuitenLand: van hout gemaakt activiteitenbord met in krijt alle activiteiten per dag opgesomd

Sowieso is een rondje wandelen over de camping erg leuk want dan kun je alle creaties bewonderen. Een bezoekje aan de BuitenBar en het terras mag niet ontbreken. In de ochtend haal ik hier broodjes en croissantjes af, geniet van een cappuccino en in de avond nip ik aan een wijntje. Eten kun je hier trouwens ook. Soms is er een disco-avond. Zo stond tijdens mijn eerste bezoek Floortje zelf plaatjes te draaien, toch leuk. 

De BuitenBar is sowieso een fijne ontmoetingsplaats waar je makkelijk aan de praat raakt met andere campinggasten. In de vakantieperiodes kun je meer gezinnen verwachten, maar omdat er genoeg te doen is, is het geen gillende-kinderen-hel voor degenen die zonder kinderen de camping bezoeken. 

Op het terrein vind je een buitenzwembad en een tennisbaan en direct ernaast ligt een mooi natuurlijk zwemmeer. Het is bijna jammer dat ik er in de herfst ben, want het water lokt nu niet. Maar, daardoor is de boswandeling wel extra mooi. De camping ligt namelijk aan de rand van het bos en dat nodigt uit tot ontdekkingstochten. Rode paddenstoelen met witte stippen? Check. Kabouter Spillebeen heb ik niet gevonden. 

Tips als je de camping even af wilt

  • Rensenpark. Het terrein van de oude dierentuin. Nu kun je er wandelen, kunst bekijken en bij het Engelse theehuis Twessers compleet in stijl high teaen, taartjes eten en thee slurpen uit ouderwetse theekopjes met je pink omhoog!
  • Bezoek het gehucht Sterenborg! Dit hebben wij als familie Sterenborg uiteraard gedaan. 😆
Familie Sterenborg in Sterenborg: 5 mensen poseren in de berm voor het plaatsnaambord Sterenborg

Meer Nederland inspiratie

Meer Nederland inspiratie? Check dan sowieso even alle blogs over mooie plekjes en leuke activiteiten in ons prachtige land. Ook leuk: koop de Lonely Planet van Nederland en bekijk ons land door heel andere ogen. Te koop bij Bol.com en Book Depository. Die laatste is meestal het goedkoopst, maar heeft een wat langere verzendtijd.

Nederland blogoverzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Write A Comment