fbpx

Laatste update: 29 februari 2016

Als iemand in je omgeving langere tijd op reis gaat, is het leuk om een cadeautje te geven. Maar ja, de hele kunst is juist om met zo min mogelijk bagage te reizen. Je wilt iemand dus niet opzadelen met een groot of zwaar cadeau. Een beschermend sierraad van edelstenen vind ik daarom een goede keuze. 

Edelstenen op reis

Of ik echt geloof in de kracht van edelstenen? Ik weet het niet. Ik neig naar nee, maar ik vind het wel een mooi idee. Iedere edelsteen heeft een andere werking. Bijvoorbeeld op je gemoedstoestand of op lichamelijke gesteldheid. Jade zorgt voor extra bescherming op reis. Jaspis ook, en helpt je doelen waar te maken. Versteend hout vermindert heimwee. Zo zijn er nog vele andere edelstenen met andere werkingen.

Armbandjes van oceaan jaspis en jade

De edelstenen kun je los kopen of verwerkt in een sierraad. Al een paar jaar dragen mijn moeder en ik tijdens mijn reizen eenzelfde armbandje. Gedurende de jaren hebben we ze wel moeten vervangen, omdat er nog wel eens eentje wil knappen of zoek wil raden. Voor mij gaat het niet alleen om de vermeende werking van de steen, maar ook om het idee dat mijn moeder aan de andere kant van de wereld hetzelfde armbandje draagt. Voor mijn reis naar Cuba kocht ik voor ons beiden twee armbandjes bij Spirtual garden. Een splitarmband van oceaan jaspis en een splitarmband van jade. En ik ben heelhuids thuis gekomen. Misschien wel dankzij de edelstenen?

Uitleg werking jaspis en jade

“Oceaan jaspis bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling.”

Bron: Spiritual Garden

“Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid.”

Bron: Spiritual Garden

Schrijf een reactie