fbpx

Laatste update: 23 november 2023

Als ouder laat je je kinderen het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien. Van de historie in Rome tot de stranden van Australië. Daarnaast staan tal van natuurlijke landschappen hoog op je lijst. Tijdens een vakantie in Canada maak je kennis met prachtige natuurparken, wilde dieren en indrukwekkende uitzichten. Het is een unieke ervaring voor elk gezin. Lees snel verder en ontdek dé activiteiten in Canada voor ouders én kinderen! 

Wandelen door natuurparken

Dé manier om de natuur van Canada te ervaren, is een wandeling door Canada’s vele nationale natuurparken. Banff en Jasper zijn twee van de bekendste. Hier maak je kennis met de Canadese rockies. Ook in Pacific Rim National Park maak je kennis met de beruchte natuur van het land. Elk park biedt gezinsvriendelijke wandelpaden en adembenemende uitzichten voor zelfs de jongste avonturiers.  

Ontmoet de dieren

Een van de hoogtepunten van een rondreis door Canada is het kennismaken met tal van verschillende wilde dieren. Het mooie is dat je ze hier tegenkomt in hun natuurlijke leefomgeving. In het westen van het land vind je Vancouver Island. Hier vind je onder andere walvissen, zeehonden en adelaars. Het is een unieke ervaring waarbij jij en je kinderen van alles leren over de wildernis van het land.

Fietsavonturen door stad en natuur

Een andere manier waarop je het land verkent, is door middel van de fiets. Natuurlijk is het niet nodig om je fiets vanuit Nederland mee te vervoeren naar Canada. Vele verschillende bedrijven bieden huurfietsen aan waarop jullie het land kunnen ontdekken. Op een stoere mountainbike scheuren jullie door de natuur van het land. Maar ook in steden zoals Montreal en Vancouver vind je fietspaden: ideaal voor een gezinsuitje!

Kanoën en kajakken

Canada barst van prachtige meren en rivieren. Maak dus op een unieke manier kennis met de natuur en ga eropuit met een kano of kajak. In Banff National Park vind je het serene Moraine Lake en de Bow River. Op deze wateren kan de ervaren, maar ook zeker de beginnende peddelaar zijn geluk niet op. Overweeg een tour met gids en leer van alles over de indrukwekkende meren en rivieren van Canada.Dus, een rondreis door Canada met kinderen draait om het ontdekken van de natuur. Van een wandeling door de vele nationale parken tot een kennismaking met de dieren van het land. Wees daarnaast sportief tijdens een fiets- of kajaktocht. Kortom, een reis naar Canada is de perfecte vakantie voor een avontuurlijk gezin!

Dit artikel is geschreven door Little America.
Afbeelding van taf78 via Pixabay

Schrijf een reactie