Laatste update

Het is komkommertijd. De hittegolf en wat je wel of niet aan mag op kantoor overheersen het nieuws. Gelukkig is er ook veel leuks gepubliceerd in juni. Hier een kleine selectie van reisgerelateerde artikelen. Enjoy!

Feestjes in Colombia en Peru

  • 24 juni vond in Peru het festival van de zon plaats. Een oude Inca-traditie die het nieuwjaar inluidt. Op National Geographic Traveler vind je een impressive van het Inti Raymi feest.
  • Nog meer feest in Peru: 28 juni was het Ceviche Day. Ceviche is een typisch Peruaans gerecht. Heel kort door de bocht is het in zuur gegaarde vis. Heerlijk! Dat verdient een eigen dag toch?
  • Wist je dat Tomatina niet alleen in Valencia plaats vindt maar ook in Colombia? Zo’n 32.000 kilo tomaten ging er doorheen. Dat is niet mis! Beelden vind je op NOS.nl. Tomatina vindt het laatste weekend in augustus plaats in Valencia. Ga jij er heen? Het staat nog hoog op mijn lijstje!

Ondertussen in Peru en Ecuador…

  • Op de Galapagos eilanden tref je veel verschillende dieren, sommigen helaas met uitsterving bedreigt. Op het eiland Santa Fe heeft Ecuador nu honderden reuzenschildpadden uitgezet. De originele Santa Fe schildpadden zijn namelijk al 150 jaar uitgestorven. Deze nieuwe bewoners zijn redelijk vergelijkbaar.
  • Zwijmel weg bij deze mooie video en beschrijving van New York Times over Lima (Peru). Ik wil terug. Nu.

Excuus om meer te reizen

Ik houd van reizen, dat had je misschien al geraden. Gelukkig blijkt uit dit artikel dat niet alleen heel leuk is, maar ook ontzettend slim. Lees de vijftien redenen waarom reizigers meer kans hebben succesvol te zijn.

P.S.

In juni kwam trouwens ook dit interview met mij online. Beetje gek om over jezelf te lezen, maar ook een eer! Check het op reis-blogs.nl.

 

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.