fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 4 oktober 2023

Genoeg boeddha’s en tempels gezien in Thailand? In de metropool Bangkok kun je prima een dagje aan het zwembad hangen, maar als je toch op pad wilt… Dan zijn dit alternatieve Bangkok tips: een kattencafé, een hondencafé en een glazen plaat?!?

Caturday Cat Café: kattencafé in Bangkok

Alle kattenvrouwtjes verzamelen! Bangkok kent meerdere kattencafés en ik beland bij Caturday Cat Café. Dat blijkt een populaire keuze: aan het eind van de middag is het even wachten op een tafeltje. Bij binnenkomst moeten we onze schoenen uit doen en onze handen desinfecteren. Het idee dat een kattencafé vies onhygiënisch is, verdwijnt meteen. Het personeel is ook continu aan het schoonmaken. Niet dat ik van de grond zou willen eten, maar dat wil ik sowieso nergens.

Google Maps locatie

Wat je je moet voorstellen bij een kattencafé in Bangkok

Binnen is het heel vol. Vooral Aziatische mensen, setjes en gezinnetjes. Uiteraard loopt er een irritant jongetje rond dat alle katten opjaagt en jaagt een dame op de beste selfie met een kat en vind het daarbij geen probleem om over jouw tafeltje te gaan liggen.

Gelukkig is het merendeel van de mensen een uurtje later alweer vertrokken en dat geeft net even wat meer ruimte om vrij los te lopen door het kattencafé en foto’s te maken. De katten gaan lekker hun eigen gang. Sommigen liggen te chillen, anderen zijn op zoek naar een aai of een snack.

De entree voor Caturday Cat Café is gratis, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je even een drankje neemt. En als je er dan toch bent, neem ook even zo’n taartje. Yum!

Rainbow Cake in het Caturday Cafe, Bangkok

TrueLove at Neverland: hondencafé in Bangkok

TrueLove at Neverland, de naam doet het niet vermoeden (wie dacht er ook aan Michael Jackson?), maar dit is een hondencafé. Of misschien wel meer een hondenervaring. Je kunt er namelijk niet zo maar een kopje koffie komen drinken, je moet een kaartje kopen. De reviews over TrueLove zijn heel wisselend: de één vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk. Ik twijfel dus of het me 500 Bath waard is.

Mijn nieuwsgierigheid wint, dus ik zorg dat ik al vroeg bij TrueLove ben. Iedere dag zijn er namelijk twee sessies, eentje om 12.30 uur en eentje om 15.30 uur. Vanaf 10.30 kun je een entreebewijs kopen. Omdat het ontzettend populair is, vooral onder Aziaten, is het echt de moeite waard om in de ochtend al een kaartje te kopen.

TrueLove @ Neverland logo

Een sessie met de honden

De sessie begint met twee drankjes (dat zit bij de prijs inbegrepen) en een stukje ijstaart (dat zit niet in de prijs). Ondertussen laten de medewerkers groepjes honden vrij in de ren. We kunnen daar niet bij, maar zo zijn ze wel alvast te bewonderen. Het zijn vooral husky’s, en nog wat anderen, zoals Samson-honden (van Samson & Gert). We krijgen eerst een grappige film over de honden te zien waarin ook wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren. Zorg dat je een plekje buiten hebt (tafel 8 bijvoorbeeld), want dan kun je het goed zien.

Nog een voordeel van tafeltje 8: je bent de eerste in de ren waarmee je de rij voor de foto’s vermijdt. Als je namelijk de plastic beschermers over je voeten hebt getrokken en je handen gewassen en gedesinfecteerd zijn, is het slim om meteen rechts bij het achterste hok te gaan staan. Daar helpen de medewerkers je met een foto maken met veel honden om je heen. Vervolgens heb je alle tijd om door de speelruimte te wandelen en contact te maken met de honden (terwijl de rest van de mensen inmiddels al 20 minuten in de rij staan).

Hondencafé in Bangkok: de moeite waard!

De speeltijd met de honden is ongeveer een uurtje (inclusief de foto). Je hebt dus ruim de tijd om nog foto’s te maken en je te ergeren aan mensen die continu honden naar zich toe trekken en ongeveer bovenop ze gaan liggen alsof ze nog nooit eerder een hond hebben gezien in hun leven. Wat mij betreft is de verhouding mensen versus honden nogal scheef, maar ik heb wel het idee dat het hier wel goed zit met de verzorging. En de honden hebben ook genoeg rust op een dag, want er is per dag maar twee keer een speelsessie van een uurtje.

De dame van TrueLove (ik denk dat ze de manager is) mag me wel, dus ze geeft me continu tips over waar ik het beste kan gaan staan voor de foto’s en brengt ze af en toe een hond naar me toe. Aan het eind is het even chaos. De honden moeten naar binnen en daarvoor moeten we allemaal op de juiste plek staan. Check het filmpje! Gekkenhuis! Het tweede filmpje is de slomo ervan, niet de beste kwaliteit, wel grappig.

Google Maps locatie

Tip! TrueLove ligt in de leuke wijk Ari. Check mijn blog met Ari tips.

MahaNakhon Skywalk: 310 meter hoog op een glazen plaat

De MahaNakhon is één van Bangkok’s nieuwste attracties. Eind 2018 opende de Skywalk op de King Power Mahanakhon toren. Toen stond Instagram er vol mee: foto’s van mensen die door een glazen vloer in de diepte staarden. Het leek mij niks. En ja hoor, wat denk je? Ik ben in Bangkok en ga toch. Gewapend met een camera en hoogtevrees koop ik een veel te duur kaartje (1050 Bath, zo’n € 30). Online is het vaak wat goedkoper. Bij de beveiliging moet ik vervolgens mijn fles water inleveren. Ik ben daar eigenlijk nog steeds verontwaardigd over.

Google Maps locatie

Uitzicht over Bangkok

Met de lift beland ik op de 74e verdieping voor het eerste uitzicht op Bangkok. Nog lekker veilig achter ramen. Niks aan het handje. Ik ga snel door naar het volgende punt, zonder ramen, zodat ik foto’s kan nemen van het uitzicht. Er hangt veel smog in de lucht, dus dat helpt niet echt voor de foto’s. Toch is het wel een indrukwekkend 360 graden uitzicht. Maar daar kom ik niet voor.

MahaNakhon Skywalk met hoogtevrees

Op de top van de MahaNakhon toren, helt een glazen plaat waar bezoekers op mogen om van het uitzicht naar beneden te genieten. Of eigenlijk: van de angstaanjagende ervaring. Tassen en camera’s mogen niet mee en ik moet plastic schoenhoesjes dragen. Je mag alleen vanaf de zijkant foto’s maken, dus even een selfie met z’n tweeën zit er niet in. Ik gok dat dat is om te voorkomen dat mensen het glas beschadigen door er een hard voorwerp op te laten vallen.

Ik heb een paar minuten nodig om het lef te verzamelen de eerste stap op het glas te zetten. Hoogtevrees is kut. Aan de zijkant staat m’n beste vriend te klungelen met de camera. Dat duurt in mijn beleving uren, in werkelijkheid zal het minuten zijn. Ik had op seconden gehoopt. Het engste is die eerste stap, maar no way dat ik over de Skywalk ga lopen. Ik ga zitten, wacht (een eeuwigheid) op de foto en ben weer weg.

MahaNakhon Glass Skywalk met hoogtevrees: geen goed idee.

Op deze hoogte is ook een rooftopbar, maar overdag is het veel te heet om hier lekker te gaan zitten. Mocht je dus ook gaan, overweeg dan om met zonsondergang te gaan. Dan kun je van het uitzicht genieten in het daglicht en ook van de duizenden lichtjes in het donker. Het is dan wel een stuk drukker en dan mag je maximaal 10 minuten op de Skywalk. Als het rustig is, mag je zo lang als je wilt blijven zitten op de glazen plaat.

MahaNakhon Skywalk: het oordeel

Op de weg terug naar beneden word je nog langs de tax free winkels geleid en zo sta ik een half uur later alweer buiten. Was het ’t waard? Mwah… De Skywalk was kleiner dan ik had verwacht en voor het uitzicht over de stad was ik eigenlijk liever naar een skybar gegaan om lekker chill cocktails te nippen. Ook een goed Bangkok alternatief als je de tempels moe bent. De MahaNakhon Skywalk is aan de andere kant wel iets unieks en ik ben trots dat ik me door mijn hoogtevrees niet heb laten tegen houden.

Koop je ticket alvast online.

Tot zo ver mijn alternatieve Bangkok tips! Mocht jij nog meer leuke tips hebben, zet ze dan vooral even in de reacties.

Meer Thailand inspiratie

 • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Verblijf je het liefst in een hostel? Check Hostelworld.
 • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide en Viator. En WithLocals heeft ook leuke tours. ‘Gratis’ wandeltours boek je bij Freetour.com of GuruWalk en voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
 • Attracties en musea. Neem ook een kijkje bij Tiqets voor tickets voor musea en attracties (je krijgt 5% korting met de code KIMOPREIS22)
 • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je bij Discover Cars terecht.
 • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
 • Reisgidsen. Krijg je al helemaal zin in je Thailand trip? Snap ik! Om je voorpret verder aan te wakkeren kun je alvast een reisgids bestellen, bijvoorbeeld bij Bol.com of Amazon.
 • Reisuitrusting. Koop je gear bij Bever of Decathlon, of gewoon bij Bol.com.
 • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
 • Treinbus en boot. Reserveer bussen, treinen en boten in Thailand met Busbud12Go of Omio.
 • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
 • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot Sawadee, of liever Tui, Corendon, Shoestring of de Vakantie Discounter? En dan heb je ook nog D-reizen.
 • Yoga retreat. Of, ga lekker op yoga retreat in Thailand.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: april 2017. Daarna geüpdatet.

Schrijf een reactie