fbpx

Shit! Mijn reisfoto’s zijn weg. Ik herhaal: weg. Ik heb ze op de één of andere manier verwijderd van mijn laptop én mijn geheugenkaart. Stress! Maar ik weet ze te redden met Disk Drill, misschien werkt het voor jou ook. Dus: adem in, adem uit en aan de slag. 

Foto’s verwijderd van MacBook én geheugenkaart

Tijdens mijn reizen zet ik regelmatig mijn foto’s van het geheugenkaartje over op Dropbox. Mocht mijn camera gestolen worden, vergeten of beschadigd raken, dan heb ik in ieder geval nog een gedeelte van de foto’s. Slim, al zeg ik het zelf. In Mexico voer ik deze handeling ook uit en gooi daarna het geheugenkaartje leeg om ruimte te maken voor nieuwe foto’s. En dan zie ik het: de foto’s staan niet in Dropbox. Ook niet in een ander mapje. CTRL-V doet helemaal niks. Ze staan niet in de prullenbak. Uhmmm… wat nu? Huilen?

Bestanden herstellen

Na uren Google, kom ik via meerdere adviezen uit bij Disk Drill van cleverfiles.com. Dit is een programma dat data kan herstellen van je computer en van externe bronnen zoals geheugenkaartjes. En het is redelijk dummy proof. Gelukkig. Het allerbelangrijkst is dat je zo min mogelijk op je laptop doet op dit moment: geen nieuwe bestanden downloaden, geen mappen verplaatsen et cetera. Zo vergroot je de kans dat Disk Drill iets voor je kan betekenen. Er is een gratis versie voor Mac en voor Windows.

Redder in nood: Disk Drill Pro

Ik probeer de gratis versie voor Mac, maar na de scan krijg ik helaas de melding dat ik toch de Pro-variant moet aanschaffen. Die kost maar liefst $ 89. Dat vind ik best veel geld. Maar ja, ik wil toch echt mijn reisfoto’s terug. Die zijn me op zich wel $ 89 waard. Mocht ik ooit nog eens zo dom zijn om mijn bestanden te verwijderen, dan heb ik in ieder geval een oplossing. Na wat speurwerk vind ik een BitsDuJour (aff.) waar Disk Drill Pro voor Mac met 30% korting wordt verkocht. Doet u mij die maar! Voor $ 62,30 (iets meer dan 50 euro) voer ik de uitgebreide scan uit. Afhankelijk van welke folders je allemaal laat scannen, kan dit wel een uurtje of twee duren. Voor mij betekent dat twee uur zweten, nagels bijten en mezelf vervloeken. Gevolgd door een klein vreugdedansje en een feestbiertje. Ladies and gentlemen, we’ve got them. Ik ben herenigd met mijn reisfoto’s.

Disk Drill heeft een uitgebreide omschrijving van de stappen die je moet ondernemen om je foto’s of bestanden terug te krijgen, voor zowel de gratis als de betaalde versie.

Hopelijk helpt het voor jou ook!

Schrijf een reactie