fbpx

Laatste update: 29 juli 2021

Voor dierenliefhebbers is er genoeg te beleven op Curaçao. Bij sommige dieren kun je heel dichtbij komen, anderen bewonder je juist van een afstandje. Dit zijn de 7 leukste activiteiten met dieren op Curaçao (en 1 niet zo leuke). 

Snorkel met schildpadden

Voor veel mensen is snorkelen met schildpadden één van de hoogtepunten van hun Curaçao vakantie. Snap ik, de schildpadden zijn zo mooi en een beetje om ze heen dobberen in het water is heerlijk rustgevend. De meeste kans op schildpadden heb je op Klein Curaçao en bij Playa Grandi. Ik heb op Klein Curaçao geen geluk, maar bij Playa Grandi lig ik uren in het water naar de schildpadden te staren. Hier vind je meer info. Je kunt trouwens ook een tour boeken om te snorkelen met schildpadden, maar dat vind ik in ieder geval niet nodig. 

Maak een buitenrit te paard

Rancho Alegre organiseert paardrijritten op verzoek. Het is een kleinschalige boerderij met geiten, paarden, kippen en meer. Rancho Alegre is dus geen echte toeristische attractie, maar juist een kleinschalig initiatief. Vandaar dat je altijd even contact op moet nemen om te informeren naar de mogelijkheden. Bel, of stuur een berichtje via Facebook. Op de Facebook pagina worden ook af en toe open dagen aangekondigd. Da’s vooral leuk om met de kids naartoe te gaan. 

Spot flamingo’s

Als je geluk hebt, kun je flamingo’s spotten op Curaçao. Het zijn wilde dieren, dus er zijn geen garanties. Ga naar de Sint Michielsbaai of de zoutpannen van Jan Kok. Je hebt het meeste kans bij Jan Kok. Daar staat ook een uitkijktoren zodat je de zoutpannen kunt afspeuren. Soms staan de flamingo’s super dichtbij, soms zijn ze niet meer dan een stipje in de verte. 

Ga naar het strand met varkens

Op het strand van Porto Marie laten de varkens Willy en Woody zich regelmatig zien. Om een beetje te chillen op het zand, soms zelfs in het water, of om rijpe vruchten van de struiken te snoepen. Zodra het duo op het strand arriveert, trekt iedereen er direct z’n camera bij. Ik ook hoor, don’t get me wrong. Maar haal alsjeblieft niet alles uit de kast voor die perfecte selfie. Uiteindelijk zijn Willy en Woody varkens en als ze iets niet leuk vinden, kunnen ze van zich af bijten. Geniet dus gewoon van ze zoals ze zijn, zonder erop te gaan zitten, naast te gaan liggen of te knuffelen. 

Bezoek struisvogels

Bij de struisvogelboerderij kun je, je raadt het al, struisvogels zien. Boek hiervoor een Safari Tour, want vanaf de parkeerplaats en vanuit het restaurants zie je bijna niks. Bij de tour stap je in een safaribus onder begeleiding van een gids en die vertelt je alles over de struisvogels: van ei tot volwassen struisvogel. Je mag zelfs de struisvogels voeren! En wie wil, eet na de tour een struisvogelbiefstuk in het restaurant. Kaartjes koop je hier of hier.  

Maak een zwemwandeling met paarden en ezels

Ik baal ontzettend dat ik pas over deze zwemwandeling hoorde toen ik alweer thuis was. Dit lijkt me echt fantastisch. De zwemwandeling wordt georganiseerd door Pipi’s Opvang. Dat is een fijne plek voor allerlei dieren die verwaarloosd zijn. Van schildpad tot hond. Bij Pipi’s krijgen ze de verzorging die ze nodig hebben en als het kan, wordt er een nieuwe eigenaar voor ze gezocht. Je kunt de opvang niet zomaar bezoeken, maar je kunt je wel aanmelden voor de zwemwandeling met paarden en ezels. Lees hier alle info

Op naar de dierentuin

Curaçao heeft een kleinschalige dierentuin die je gratis kunt bezoeken. Ik ben er niet geweest, dus ik weet helaas niet hoe diervriendelijk de verblijven zijn. De website ziet er wel professioneel uit, dus ik heb goede hoop. In de Curaçao Zoo zitten vooral vogelsoorten, maar ook struisvogels, aapjes en slangen. En zelfs beesten die we in Nederland niet in de dierentuin verwachten: cavia’s, konijnen en hangbuikzwijntjes bijvoorbeeld. 

Zwem NIET met dolfijnen

Eén van de bekendste attracties van Curaçao is het Sea Aquarium. Het zwemmen met dolfijnen is ongekend populair, én ongekend zielig. World Animal Protection heeft opgeschreven waarom het geen goed idee is om met dolfijnen te zwemmen. Ik snap dat het misschien op je bucketlist staat, en heel eerlijk: ik heb het ook gedaan in 2006 op Curaçao. Maar met de kennis van nu, zou ik het zeker niet meer doen. Zelf weten natuurlijk, maar sta er wel even bij stil. 

Meer Curaçao inspiratie?

Lees natuurlijk al mijn Curaçao blogs én koop een reisgids om nog meer inspiratie op te doen. Kies er eentje uit bij Bol.com, bijvoorbeeld Dit is Curaçao. Ook bij Book Depository vind je een leuke selectie. Daar is de verzendtijd wel iets langer, maar vaak is het wel net iets goedkoper.

Curaçao blog overzicht

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Schrijf een reactie