fbpx

This post is also available in: Engels

Laatste update: 22 februari 2023

Ben je toe aan wat actie op vakantie? Dan heeft Curaçao je veel te bieden. Vooral veel wateractiviteiten natuurlijk, maar ook op vaste grond kun je van alles ondernemen. Check snel de sportieve activiteiten op Curaçao. 

Mountainbike tour

Baja Bikes organiseert op verzoek toffe mountainbike tours op Curaçao. Je crosst zo’n drie uur over het mooie eiland. Omdat het een privétour is, is het aan jou hoe heftig het er aan toe gaat. Werk je dus volledig in het zweet, of maak een lekker ontspannen rondje. De gids past de rit aan op jouw niveau. Je hoeft dus nog nooit op een mountainbike te hebben gezeten om toch van deze tour te genieten. Regel je mountainbike tour hier

Snorkelen, zelf of met een tour

Op Curacao kun je heel goed snorkelen. Vaak al vlak voor de kust. Dus je kan prima op pad met je eigen snorkelmasker om schildpadden te spotten en vissen te bewonderen, of zelfs een gezonken sleepboot op te zoeken. Op veel strandjes kun je ook spullen huren om te snorkelen. Daarnaast worden er ook volop snorkelexcursies aangeboden. Dit en dit zijn slechts voorbeelden, dan krijg je een beetje een idee. 

Yoga op een SUP board

In de Caracasbaai organiseert DushiSUP regelmatig SUP yoga. Een SUP is een soort surfboard maar dan groter en stabieler. Zo stabiel dat je er dus yoga op kunt doen. Maar eigenlijk is het ook helemaal niet zo erg als je er wel afvalt, want het water is heerlijk en de zon schijnt fel. Je bent van harte welkom zonder yoga-ervaring en zonder SUP-ervaring. 

Beklim de Christoffelberg

Trek je wandelschoenen aan, neem liters water mee en beklim de Christoffelberg. Ik doe zo’n 2,5 uur over de klim (heen en terug) en werk me flink in het zweet. Het is er absoluut prachtig, maar het laatste stukje klauteren over de rotsen vind ik met mijn hoogtevrees echt doodeng. Je mag alleen in de ochtend beginnen aan de klim, in de middag is het namelijk veel te warm. Lees hier alles over mijn ervaring.

Doe een jeeptour

Natuurlijk kun je op veel plekken op Curaçao gewoon met je huurauto komen. Maar soms is het wel lekker om gereden te worden én de verhalen van de gids te horen. Zo zijn er jeepsafari’s naar het Christoffelpark of naar Shete Boka bijvoorbeeld. Als je boekt, let dan goed op wat er is inbegrepen in de tour. Of je bijvoorbeeld bij je hotel wordt opgehaald en snacks of lunch krijgt. 

Huur een ATV (quad) of buggy

De ruige natuur van Curaçao is het perfecte landschap voor een ruige ATV of buggy tour. De meeste tours brengen je naar het westen van het eiland, sommigen juist naar het oosten. Bestudeer dus goed waar je naartoe gaat, zodat je tijdens je toch weer een nieuw stukje Curaçao ontdekt. Check de opties. Eén ding is zeker: het stof en zand zullen in je neus én in je onderbroek zitten. Meteen door naar het strand dus.  

zandweg Curaçao: zandweg met enorme plassen water

Neem kitesurf lessen

In de Sint Jorisbaai (niet ver van de struisvogelboerderij) kun je bij kitesurfschool NIX of Awa Salu leren kitesurfen. Er zijn verschillende opties: of je probeert het een paar uurtjes, of je neemt meteen een paar dagen les zodat je zeker weet dat je aan het eind over het water vliegt. Als je het al kunt, dan kun je ook kitesurf gear huren en zelf het water op. 

Tip! Ben je een beetje een waaghals? Ga dan rotsklimmen of parachutespringen op Curaçao. Of: abseilen van de Julianabrug!

Leer windsurfen

Windsurfing Curacao belooft je in 1 uur te leren windsurfen. Dat lijkt mij wat ambitieus, maar het is een poging waard, nietwaar? Je krijgt les op het Spaanse water. En als je het windsurfen onder de knie hebt, dan kun je ook gewoon de spullen huren en zelf aan de slag. Uiteraard is het wel afhankelijk van de wind of je les kan doorgaan. 

Ga op Aquafari

Aquafari? Yup. De Aquafari is een soort onderwaterscooter waarmee je als het ware door de onderwaterwereld rijdt. Het ziet er een beetje gek uit, maar het is een topuitvinding voor mensen die liever niet duiken maar wel onder water willen kijken. Je krijgt een soort astronautenhelm op waar zuurstof inzit. Je hoeft dus geen duikbril op of te ademen door een snorkel. Check het filmpje en boek hier

Duiken op Curaçao

Op Curaçao zitten ontzettend veel duikscholen. Logisch, want er zijn veel mooie duikplekken. Bij de meeste duikscholen kun je gewoon binnenlopen en nog voor dezelfde of volgende dag een duik reserveren. Of reserveer alvast online, bijvoorbeeld hier. Populaire duiklocaties zijn de tugboat, Directeursbaai en het mushroom forest. 

Kajakken naar de Blauwe Kamer

Op het strand van Playa Santa Cruz kun je bij Captain Good Life kajaks huren om naar de Blauwe Kamer te gaan. Ik heb dit ooit in 2006 gedaan toen mijn broertje stage liep op Curaçao en de kajaktochten begeleidde. En het is echt indrukwekkend! Houd wel rekening met de ruwe zee: het is hard werken om bij de Blauwe Kamer te komen. Een beetje afhankelijk van de waterstand kun je net de Blauwe Kamer inzwemmen of je moet er even voor onderwater zwemmen. Vervolgens kom je in een grot die heel blauw is. Erg mooi, maar weinig vissen. Niet zo’n zin om te kajakken? Je kunt er ook met een speedboat komen. 

Meer Curaçao inspiratie?

Curaçao blog overzicht
  • Accommodatie. Favoriet blijft toch Booking.com. Hostels boek je via Hostelworld.
  • Activiteiten. De leukste tours en activiteiten boek je bij GetYourGuide, Caribbean Tours en Viator. En voor fietstours moet je bij Baja Bikes zijn.
  • Autohuur. Ik huur het liefst bij EasyTerra en Sunny Cars vanwege hun all-inclusive / worry-free aanbod. Als je meer prijzen wilt vergelijken, kun je eens bij Discover Cars kijken.
  • Geld. Op sommige plekken wordt je Nederlandse bankpas misschien niet geaccepteerd, regel daarom een prepaid creditcard bij Revolut.
  • Reisgidsen. Ruime keuze bij Bol.com en Amazon
  • Simkaart. Pas op voor onverwachte hoge bel- en internetkosten. Koop een lokale simkaart ter plekke of regel er eentje online via Airalo.
  • Vliegtickets. Vergelijk je opties! Check in ieder geval MomondoSkyscanner, en Kiwi.
  • Verzorgde reizen. Liever compleet verzorgd op vakantie? De keuze is reuze: van ANWB vakanties tot CorendonTui of liever de Vakantie Discounter? Ook D-Reizen biedt vakanties naar Curaçao aan.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie.

Voor het eerst gepubliceerd: augustus 2021. Daarna geüpdatet.

Schrijf een reactie