fbpx

Laatste update: 5 juli 2019

Ook in Los Angeles regent het wel eens. Verplicht binnen zitten is stom, zeker als de muren van je hotelkamer op je af beginnen te komen. Dus wat kun je doen in LA als het regent? Musea bezoeken! Ook leuk als het wel mooi weer is hoor.

Ik begin even met de belangrijkste tip: check voor vertrek of het museum wel open is. Zonde als je voor een dichte deur staat nietwaar?

Gratis musea in Los Angeles

The Getty Center

In The Getty Center hangt vooral Europese kunst (ook Van Gogh en Rembrandt). Dat is de vaste collectie. Als dat niet helemaal je ding is, dan bieden de tijdelijke tentoonstellingen meestal ruim voldoende andere keus. Denk aan fotografie en manuscripten. Stiekem zijn de architectuur en de tuin van The Getty ook erg mooi, dus een zonnige dag maakt je bezoek wel compleet. Lees mijn lofzang over The Getty.

The Broad

The Broad is een museum voor moderne kunst in Downtown LA. Het is een goed behapbaar museum: niet te groot, niet te klein en lekker overzichtelijk en ruim opgezet. Met een uurtje heb je de meeste werken gezien. Kaartjes voor The Broad zijn gratis. Soms is er een deeltentoonstelling waar je wel voor moet betalen, en als je bang bent voor een lange rij, dan kun je online alvast een timeslot reserveren.

LA Louver

In Venice ligt het LA Louver. Dit is een kleine kunstgalerij met wisselende tentoonstellingen, vooral moderne kunst. Het is een beetje afhankelijk van de exhibitie en hoezeer deze je aanspreekt of je met een kwartiertje klaar bent of dat je een uur blijft hangen. De entree is gratis en een deel van de kunst is ook te koop.

‘Openluchtmuseum’ Venice

Oké, eigenlijk telt deze niet, maar Venice bestempel ik toch even als openluchtmuseum. In dit stukje Los Angeles vind je namelijk zo veel mooie street art. In de regen heb je daar niet zo veel aan, maar op een zonnige dag is een wandelingetje hier echt de moeite waard.

Musea met een entreeprijs

Wil je je volledig onderdompelen in musea, dan moet je naar Museum Row in Mid-City gaan. Hier zijn ook gratis nog wat dingen te bewonderen, bijvoorbeeld een stuk Berlijnse Muur tegenover het LACMA, het prachtige gebouw van het Peterson Automotive Museum en de lantaarns bij de entree van LACMA.

LACMA: Los Angeles County Museum of Art

Het LACMA laat zich lastig typeren want noem een kunstvorm, en ze hebben het hier. Dat maakt het én heel tof én heel overweldigend. Waar moet ik beginnen, en wil ik echt alles zien? Het is dus slim om je bezoek even online voor te bereiden, zodat je al weet wat je absoluut niet wilt missen.

  • Website van LACMA 
  • Gesloten op woensdagen en sommige feestdagen
  • Entreeprijs: $25 voor volwassenen, maar gratis op iedere tweede dinsdag van de maand.

Petersen Automotive Museum

Het Petersen Automotive Museum is op z’n Amerikaans groot en meeslepend. Vier verdiepingen vol auto’s en autofeitjes. Daarnaast is er aandacht voor de auto van de toekomst, design en meer. Het museum heeft maar liefst 300 auto’s die je kunt bekijken, van oldtimers tot superauto’s. Ik heb het museum zelf over moeten slaan, maar ik heb me laten vertellen dat het ook een bezoek waard is als je geen autokenner of fan bent.

La Brea Tar Pits

La Brea Tar Pits is een museum dat zich richt op de ijstijd. Fossielen, mammoets, de ijstijd in 3D: dit museum is een echte belevenis en ook heel geschikt voor kinderen. Wat dit museum zo tof maakt, is dat veel van de uitgestorven diersoorten ook op deze locatie zijn gevonden. Meer dan 600 verschillende diersoorten uit de ijstijd zijn hier opgegraven. De grond, een teerput, blijkt een goede conservator van deze fossielen. Er wordt hier nog dagelijks gewerkt door paleontologen (je weet wel, de real life versies van Ross uit Friends).

 

Nog meer Los Angeles? Dat kan!

►► Downtown LA
►► Hollywood & Silver Lake
►► Mid-City
►► Uitjes in LA
►► Venice

Schrijf een reactie