fbpx

Laatste update: 1 juli 2021

Als ik het internet mag geloven, zijn er meer dan 60 strandjes op Ibiza. Dat is echt meer dan voldoende keus! Welke strandjes mag je echt niet overslaan?

Beach hoppen met een auto

Beach hopping gaat het best met een autootje. Dan ben je lekker flexibel met waar je heen gaat en hoe lang. Ik huur dan ook standaard een auto voor mijn hele verblijf, het liefst bij Sunny Cars. Samen met twee vrienden rijd ik een Fiat 500 met glazen dakje tijdens onze vijfdaagse Ibiza trip. Precies zo eentje als ik thuis ook rijd, lekker makkelijk. Maar goed, ik zou het over strandjes hebben. Inmiddels kom ik al jaren op Ibiza en bij deze vijf stranden kom ik steeds weer terug.

Strand Cala Nova

Als je het Cala Nova strand betreedt vanaf de parkeerplaats, loop je langs de mooie Atzaro Beach Club en kijk je vanaf de klif uit over het strand en het water. Hallo vakantiegevoel! Het strand van Cala Nova is zo’n 250 meter lang en heeft prachtig blauw water.

Op het strand is in de zomerperiode altijd een strandwacht aanwezig en je kan er bedjes huren. Veel mensen kiezen er voor om hun handdoekje op het zand te leggen. Eventueel kun je het strand aflopen en via de klif aan de andere kant naar een ander strand, Cala Llenya. Onderweg tref je misschien hier en daar een nudist. Cala Nova is geen naaktstrand, maar het is wel toegestaan.

Bij Atzaro Beach Club staan heerlijke loungebanken en je kunt er uiteraard ook eten. Een wat goedkopere optie is om te eten bij de chiringuito van Atzaro. Op Ibiza zul je regelmatig chiringuitos tegenkomen: deze strandtentjes zijn meestal het kleinere broertje of zusje van een chiquere tent. Net even wat losser en goedkoper. Mocht Nick van Nick en Simon nou net het door jouw gewenste tafeltje toegewezen krijgen en zit het vol (true story!), dan is Aiyanna een fijne plek voor een hapje en een drankje.

Cala Nova Ibiza - baai van Cala Nova

Tip! Even genoeg in de zon gelegen? Check dan alle andere Ibiza tips.

Strand Cala d’Hort

Naar Cala d’Hort ga je voor de fantastische zonsondergang. Zorg dat je op tijd bent, want een steile weg naar beneden brengt je bij het kleine strandje. Dat is op de heenweg natuurlijk geen probleem, maar bedenk je dat je ook weer de heuvel op moet. Je auto wil je dus niet al te ver parkeren. Natuurlijk kun je op Cala d’Hort ook een echte stranddag houden (de helft is zand, de andere helft rots), maar het echte hoogtepunt is de zon die langzaam achter de rots Es Vedra zakt (meer plekken op Ibiza voor een fantastische zonsondergang vind je hier). Als de zon begint te zakken, stroomt het strand vol met mensen met fotocamera’s. Terecht ook, want je kunt hier prachtige plaatjes schieten.

Zonsondergang Cala d'Hort Es Vedra - zachte roze en blauwe kleuren bij de zonsondergang

‘Strand’ S’Illot des Rencli

Idillischer dan S’Ilot des Rencli in het Noorden van Ibiza wordt het bijna niet hoor. Dit strand ligt vrij afgelegen en trekt daarom weinig bezoekers. Er is nauwelijks zandstrand. Er zijn veel rotsen, maar het snorkelen schijnt er heel goed te zijn. Misschien is dit dus niet de beste keus voor een lange stranddag, maar maak zeker even een stop als je er toch langs rijdt met je auto (of rij om!).

Strand Aguas Blancas

Uh ja, de naam van dit strand kent vele variaties: Aguas Blancas, s’Aigo Blanca en Aigua Blanques om er maar een paar te noemen. Lekker verwarrend. Aguas Blancas is erg geliefd bij de inwoners van Ibiza. Vanaf de parkeerplaats volg je de steile weg lopend naar beneden. Op dit strand mag je ook naakt zonnen. Er is geen aparte plek daarvoor aangewezen, dus iedereen ligt een beetje door elkaar. Het is een flink lang strand: zo’n 300 meter lang, direct aan de rotsen gelegen. Die bieden wat schaduw gedurende de dag.

Als je vanaf de parkeerplaats het strand rechts volgt, kom je op het eind een chiringuito tegen. Een lekker ongedwongen strandtentje waar je een broodje kan eten en een sapje of een biertje kan drinken. Laat je niet van de wijs brengen door de grote hoeveelheid personeel: bestellen en betalen doe je gewoon aan de bar.

Strand Cala Comte / Cala Conta

Cala Comte is nog zo’n strand met meerdere namen: Cala Conta en Platges de Comte worden ook goed gerekend. Officieel is het deel voor de Sunset Ashram Cala Conta en het deel wat verder naar links (vanaf de parkeerplek gezien) Cala Comte.

Het water is hier prachtig helder blauw en blijft lang ondiep. De rotsen delen het strand in twee stukken, dat geeft het een bijzondere aanblik. Je kunt, als je wilt, zwemmen naar de eilandenrots aan de overkant (S’Illa des Bosc). Voor zo ver ik kan oordelen is daar niet zo veel te beleven, dus ik ga liever chillen bij de Sunset Ashram. Dat is het restaurant op de klif waar je prima terecht kan voor een lunch met een gin tonic of biertje, of ’s avonds voor een etentje bij zonsondergang. Mocht je twijfelen wat je wilt bestellen: ga voor de Indiaas klinkende gerechten. Met een naam als Sunset Ashram kun je er vergif op innemen dat dat hun specialiteit is.

Bij Cala Comta vind je meer nudisten en een kleine chiringuito. Ik vind dat echt een heerlijk plekje voor een drankje bij zonsondergang.

Cala Conta is vooral in het hoogseizoen belachelijk populair. Een parkeerplek zoeken is een uitdaging, maar het is echt de moeite waard. Het strand is zo’n 800 meter lang dus er kunnen flink wat mensen hun handdoekje spreiden. Met parasol! Neem die mee als het kan, schaduw is schaars namelijk. De zonsondergang is hier ook prachtig. Benieuwd? Sunset Ashram heeft een app zodat je die iedere dag live kan bekijken.

Zoals ik al zei: Ibiza heeft ontzettend veel strandjes. De keuze is reuze. Sla bijvoorbeeld Sa Caleta echt niet over en zonnen en zwemmen bij Atlantis is ook een aanrader.

Laat me vooral weten wat jouw favoriete strand is. Volgend jaar ga ik namelijk zeker weer!

Meer Ibiza inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer leuke tips voor Ibiza, bekijk dan even dit overzicht. Ik heb namelijk heel veel Ibiza blogs voor je. Wil je ook graag een papieren reisgids mee? Bij Bol.com heb je een ruime keuze.

Sommige links op deze site zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvang ik mogelijk een commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Voor het eerst gepubliceerd: september 2016. Daarna geüpdatet!

2 Comments

  1. Ssst…niet doorvertellen, maar Cala Llonga heeft een perfect zandstrand voor met kinderen (langzaam aflopend water). Het ligt in een mooi baai omgeven met groene ‘bergen’. Het rustige dorpje met genoeg eettentjes en gemoedelijke cafétjes zorgt voor een ideale strandvakantie met het gezin.

Write A Comment