Laatste update

Soms kom je op van die plekken waar je de passie en de liefde voor de zaak direct voelt. Hierdoor smaakt het eten net even lekkerder of is een tour net iets gezelliger. In Den Haag heb ik het geluk een paar van dit soort momenten mee te maken. Deze vier initiatieven horen thuis op je Haagse to do-list. Gewoon, omdat het de eigenaren gegund is. 

Fietsen: Cycle and the City

Spring op de fiets met Fleur en Sylvester. Een gouden fiets om precies te zijn. Dit enthousiaste stel is niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op het centrum van Den Haag. En dat spat er vanaf. Hun fietstour brengt je in zo’n 4,5 uur langs minder bekende plekken in Den Haag. Van verscholen hofjes tot verborgen barretjes. Fietsen wordt afgewisseld met een hapje hier en een drankje daar. Ondertussen vertellen Fleur en Sylvester wat over de geschiedenis, cultuur en het leven in Den Haag. Lekker ongedwongen en heel persoonlijk.

Cycle and the City

 

Eten: Love & Peas

Love & Peas is een hummusrestaurant. Dit soort restaurants worden steeds hipper, maar wat deze bijzonder maakt is dat de ene eigenaar een Palestijn is en de ander een Israeli. Yuval en Muawi hebben elkaar in Nederland ontmoet en zijn al jaren beste vrienden. Hun thuisland is verscheurd, maar eten brengt samen, vinden ze. Daarom ook de naam Love & Peas. Samen maken ze vegetarische gerechten uit de Palestijnse keuken in een piepklein keukentje achterin de zaak. Hoe daar in hemelsnaam zo veel eten uit komt, is me een raadsel. De hele tafel staat vol kleine schaaltjes met lekkers. Het is veel en vooral heerlijk. Yuval en Muawi doen hun best iedereen zich thuis te laten voelen in hun retro oogende restaurant. En dat lukt ze bijzonder goed!

Love & Peas

Slapen: KingKool

Zoek je een fijne, betaalbare slaapplaats? Check dan eens hostel KingKool. Gooi je vooroordelen over hostels (mocht je die hebben) overboord: KingKool is modern, schoon (dankzij het scherpe oog van de moeder van de eigenaar) en biedt zowel slaapzalen als privékamers. Geen kamer is hetzelfde. Van super basic kamers en slaapzalen met playboyposters aan de muur tot luxere kamers met een echte caravan erin. Het kan allemaal hier. Eigenaar Jan opende KingKool in 2014. Jan reisde zelf veel en vond dat Den Haag een goed hostel mistte. Het idee ontstond samen met een paar vrienden en Jan heeft de droom waargemaakt. Een statig pand is volledig omgetoverd tot een fijne plek voor iedereen: van backpacker tot gezin. Er komen vooral veel internationale gasten, maar ook redelijk wat Nederlanders. Als ik binnenstap voel ik meteen de backpack vibe. Heel gaaf! En knap ook om die sfeer direct in zo’n nieuwe accommodatie te brengen. Als ik er ben, wordt er graffiti gespoten op de muren buiten. Het meeste opknapwerk is door Jan zelf, familie en vrienden gedaan. Ook gasten hebben geholpen, zo zijn de barkrukken gemaakt door gasten van het hostel. Met al die persoonlijke aandacht en details smaakt je biertje van 2 euro aan de bar nóg lekkerder.

KingKool

Surfen & chillen: Hart Beach

Paul en Romke Schuitema zijn de mannen achter Hart Beach, een strandtent, surfshop en surfschool in één. Hun vader startte in 1984 de eerste surfschool van Nederland. Na zijn overlijden hebben de broers de zaak overgenomen en flink uitgebreid, vertelt Paul. Inmiddels kun je zowel op het strand als in de haven terecht. Het idee achter Hart Beach is om een soort eindeloze zomer gevoel te creëren. 365 dagen per jaar kun je terecht op het strand. Om te surfen, maar ook gewoon voor een drankje en hapje in een ongedwongen setting. Scheveningen is het surfmekka van Noord-Europa, stelt Paul enthousiast. De kans dat een buitenlandse surfdude of surfbabe Den Haag niet kent, maar Scheveningen wel, is zeer groot.  Zijn enthousiasme voor de sport en de lifestyle is aanstekelijk. En dat is ook precies de bedoeling. Via Hart Beach kan iedereen kennis maken met surfen. Jong en oud, onervaren en ervaren. Bij de surfschool krijgen zelfs 9000 Haagse schoolkinderen surfles tegen kostprijs. Dat lijkt me een stuk leuker dan een potje softbal in de gymzaal.

Hart Beach

 

Note: Ik bezocht deze plekken tijdens een blogtrip van Heroes of The Hague. Ik heb geen afspraken gemaakt over óf ik iets zou schrijven over bovenstaande initiatieven en wat dan. Ik heb zelf besloten dat ik dit bezoek de moeite waard vind om te delen.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.