Laatste update

In een andere stad dan de jouwe is het vaak lastig om de leukste winkels en restaurants uit te kiezen. Waar moet je heen? Wat is er bijzonder? Het is dan altijd handig om een paar tips van de experts bij de hand te hebben. Met deze tien tips kun je je makkelijk een dagje vermaken in Haarlem.

Haarlem Discovery Tour

Vriendin en tot Haarlem-expert gedoopte Ming is tijdens ons dagje in de provinciehoofdstad onze gids. Skip de Zara en de H&M, met deze tien tips (+1, maar tien klinkt zo lekker 🙂 ) heb je een fijne combi van shoppen, koffie, meer shoppen en lekker eten terwijl je door de leukste straatjes van Haarlem loopt. We hebben deze route omgedoopt tot de ‘Haarlem Discovery Tour’, speciaal ontwikkeld voor de verjaardag van vriendin Britt. Maar sharing is caring, dus doe er je voordeel mee!

1: Station Haarlem

Het startpunt van de Haarlem Discovery Tour is het station. Je moet immers ergens beginnen. Misschien heb je de film Zwartboek of Ocean’s Twelve gezien? Op dit station zijn scènes uit die films opgenomen. In Ocean’s Twelve doen ze overigens net alsof het Amsterdam Centraal is, maar dat mag de pret niet drukken.

2: Number Nine

Bij Number Nine aan de Kleine Houtstraat vind je de leukste merken voor mannen en vrouwen. Tegenover de hoofdvestiging is er ook nog een sneaker store. Deze heet Size Nine. Binnen kun je heerlijk rondsnuffelen en van een kopje koffie genieten.

Number Nine Haarlem

Number Nine, Kleine Houtstraat 9

3: Mashed

Een stukje verderop in de Kleine Houtstraat zit Mashed. Hier vind je honderdduizend (oké, misschien iets overdreven) leuke hebbedingen, cadeautjes, kleding en accessoires.

Mashed Haarlem Kleine Houtstraat

Mashed, Kleine Houtstraat 19 

4: Chocolaterie Pierre

Omdat je jezelf tijdens het shoppen ook af en toe moet verwennen, moet je ook even stoppen bij Chocolaterie Pierre. Kies voor een felgekleurde champagnebonbon of een karameltruffel, of gewoon één van de vele andere opties. Het personeel is supergeduldig, zelfs met twijfelaars als ons.

Chocolaterie Pierre Haarlem

Chocolaterie Pierre, Kleine Houtstraat 25

5: ID

ID is de winkel met slogan “even those who inspire us need a place to be inspired”. Veelbelovend! Binnen vind je leuke kleding, schoenen en sieraden. Niet het goedkoopste winkeltje van Haarlem, maar inspiratie krijg je zeker bij ID.

ID Haarlem

ID, Schagchelstraat 7

6: Ottomania

Zelfs al heb je geen zin om hamamdoeken of tafellakens te kopen, dan moet je toch een kijkje nemen bij het mooie Ottomania aan de Warmoesstraat. Het pand is prachtig: hoog plafond, oude tegeltjes tegen de muur en een prachtige vloer (zie ook foto bovenaan dit artikel).

Ottomania Haarlem

Ottomania, Warmoesstraat 22

7: Blender

Winkelen kan best vermoeiend zijn dus soms moet je een pauze inlasten. Je kunt bij Blender lekker hip aan de hennepzaden, macapoeder, spirulina, gojibessen, bijenpollen en cacaonibs. Maar ze hebben er ook gewoon lekkere koffie en een broodje. Blender vind je aan het eind van de Korte Houtstraat.

Blender, Korte Houtstraat 138

8: Best Kept Secret

Vervolg je shopdag bij Best Kept Secret aan de Gierstraat. Best Kept Secret is een Londens winkeltje met een Londense eigenaresse. De stijl is uniek te noemen, dus het ene item vind je fantastisch terwijl je van het andere item niet begrijpt waarom iemand het ooit zou willen dragen. Best Kept Secret heeft twee vestigingen tegenover elkaar in de straat.

Best Kept Secret, Gierstraat 46-48 en 63

9: Sneak up (permanent gesloten

Je raadt het nooit! Bij Sneak up vind je…. Sneakers. Heel veel sneakers in een heel klein winkeltje.

10: Stijlloods

Dit is ‘m dan: de allerallerallerleukste tweedehandswinkel van Haarlem. Van kleding tot accessoires en weer terug. Bij Stijlloods aan de Nassaulaan kun je je hart op als je van koopjes houdt. Het assortiment is steeds anders, omdat geen enkel item langer dan twee maanden in de winkel hangt. Je kunt overigens ook je kleding hier inleveren om te verkopen. Je krijgt dan 40% van de verkoopprijs.

Stijlloods, Nassaustraat 40

Extra tip: Louisiana

Aan al het goede komt een eind. Ook aan de Haarlem Discovery Tour. Maar The Louisiana Lobstershack is wel een heel relaxte laatste stop. Denk New Orleans, denk kreeft, denk jazz… Dat soort dingen: leuk leuk leuk! En vergeet vooral niet een cocktail te bestellen.

Menu The Louisiana Lobster Shack Haarlem

Louisiana Lobster Shack, Zijlstraat 21

Geniet van een dagje Haarlem met deze 10 (+1) tips! Als je zelf nog aanraders hebt, deel ze vooral hieronder. Dan nemen we ze mee voor de volgende keer.

 

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.