S'Estayol strand op Ibiza

Tips om je vakantie op Ibiza compleet te maken

Ibiza lijkt met de dag populairder te worden. Terecht ook, want het is een heerlijk eiland waar veel meer te beleven valt dan dansen in de clubs. Dus ter voorbereiding op jouw Ibiza vakantie: een blog met handige tips en leuke to do’s op een rij.

Galoppeer door de bergen

In het Noorden van het eiland ligt de vallei van Ibiza Horse Valley. Hier leven paarden die van verwaarlozing en mishandeling zijn gered samen in een kudde. Je kunt een prachtige rit door de bergen maken. In combinatie met de persoonlijke uitleg en aandacht van de oprichters van Ibiza Horse Valley is dit gegarandeerd één van de highlights van je vakantie.

Lees meer: Paardrijden bij zonsondergang op Ibiza.

Bezoek de leukste restaurants

Op Ibiza kun je je helemaal rond eten. Of je nou chique sushi wilt eten, wilt dineren bij zonsondergang, tussen de locals wilt lunchen, een vitaminebom nodig hebt of juist een vette hap: het is er allemaal. De lijst met eetgelegenheden is oneindig lang. Oftewel, volgend jaar maar weer naar Ibiza?

Lees meer: Restaurants op Ibiza: afraders en aanraders.

Sportief op het water

Op het water wordt je het bruinst toch? Mooi! Dan zit je op een eiland goed. Ik ben twee keer het water op geweest met Anfibios. Eén keer met de kajak en één keer met het SUP-board. Beide erg leuk. Maar als ik dan toch moet kiezen: ga voor de kajak. Je maakt veel meer kilometers in dezelfde tijd en je ziet daarom dus ook meer.

Lees meer: Suppen op Ibiza met Anfibios.
Lees meer: Kajakken bij het feeststrand van Ibiza.

Downwards facing dog met uitzicht op zee

Met een rijke hippie-cultuur is het niet zo gek dat er op Ibiza een groot aanbod is van yogalessen. Bij het populaire Amante kun je een les volgen en vervolgens ontbijten. De locatie is fantastisch, het ontbijt heerlijk gezond, de lerares is ervaren, maar… het is gewoon geen handige plek voor yoga. De parasols bieden niet voldoende schaduw tijdens de les en dat betekent (zeker in het hoogseizoen) dat je je al bij de kleinste beweging een ongeluk zweet.

Lees meer: Yoga bij Amante op Ibiza: meer zon dan zen.

Een paar euro’s besparen

Het leven op Ibiza is niet bepaald goedkoop. Dus soms een financiële balansdag inlassen is best een goed idee. Want jawel, er zijn zeker mogelijkheden om het even wat rustiger aan te doen.

Lees meer: Low budget tips voor Ibiza.

Neerploffen op het strand

Zonnebrand: check. Parasol: check. Tijdschrift: check. Nu nog beslissen welk strand je checkt. Ik adviseer je een auto te huren en de kustlijn te volgen. Af en toe een stop maken bij een strandje en zo lekker te ontdekken welk strand je zelf het fijnst vindt.

Lees meer: De 5 fijnste stranden van Ibiza.

Regen! NEEEEHHHHH!!!!!

In Nederland is het prachtig weer. Facebook en Instagram staan vol zonnige foto’s van gezellige terrassen en volle stranden. En jij zit op Ibiza. Waar het regent. Precies als jij Nederland bent ontvlucht voor zonzeker Ibiza. Aaarggghh! De wereld is oneerlijk. Maar probeer er toch maar het beste van te maken.

Lees meer: Wat doe je op Ibiza als het regent?

Bezoek Ibiza’s kleine zusje

Op slechts een klein stukje varen ligt Formentera. Een fijn eiland om per scooter of fiets te ontdekken. Veel rustiger dan Ibiza, dus perfect om even de grote toeristenmassa te ontsnappen.

Lees meer: Zelfs pech is op Formentera prachtig.

Kim

Kim is de oprichter, manager, schrijver, fotograaf, marketeer, social media specialist, curator, bestemming selecteur en eindredacteur van Kimopreis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *