Uitzicht op De Maas vanaf Aloha Bar's terras

Rotterdam buiten de gebaande paden

In de urban jungle die Rotterdam heet, moet je wel even weten waar je de leuke plekjes kunt vinden. Anders hang je maar een beetje rond tussen het station en de koopgoot. Daarom drie fijne niet-zo-standaard tips!

1: Kom in de Spirit

Spirit is een superleuk buffetrestaurant. Pardon? Leuk en een buffetrestaurant, nooit gedacht dat ik die twee woorden in één zin zou gebruiken. Spirit is een biologisch en vegetarisch restaurant. Alle gerechten worden op locatie vers gemaakt en er is ontzettend veel keuze. Je betaalt op basis van gewicht. Trouwens, er is ook een Spirit vestiging in Amsterdam. Mocht je daar eerder in de buurt zijn ;-).

2: Street art spotten

Als je door de stad loopt, kom je min of meer bij toeval graffiti en street art tegen. Soms valt het je misschien niet eens op. Zonde! Dat vonden ook de mensen van Rewriters. Zij maken zich hard voor straatkunst in Rotterdam. Je kunt je aansluiten bij een rondleiding, maar met mijn telefoon kom ik al een heel eind. Ik download de app Rewriters (Google Play of Apple) en volg de wandelroute. Bij ieder piece krijg ik een melding dat ik er ben en een uitleg (audio en tekst, net wat je zelf fijn vindt). Ik leg maar een klein stukje van de route af en ik ben er erg enthousiast over. Ik kom in straten terecht waar ik anders nooit zou komen en de uitleg bij de street art is heel helder.

3: Aloha!

Vroeger was tropisch zwemparadijs Tropicana een favoriet schoolreisje. Honderd keer van de glijbaan (met je zwempak tussen je billen omdat je dan harder gaat) en minstens zo vaak door de wildwaterbaan. Tropicana staat echter droog! Dus ik wandel nu door die wildwaterbaan en ik plof er neer op het terras met uitzicht over de Maas. In het droge zwemparadijs bestel ik dus een droge witte wijn. Want de Aloha Bar is een prima plek voor een borrel en een hapje. En ook nog eens heel verantwoord. Zo is er een bijentuin waarvan de honing de keuken in gaat, worden er oesterzwammen verbouwd en al het keukenafval wordt omgezet tot compost.

Tijd over? Check ook het dagprogramma voor Rotterdam met andere tips, of doe eens gek en pak de boot naar Kinderdijk.

Kim

Kim is de oprichter, manager, schrijver, fotograaf, marketeer, social media specialist, curator, bestemming selecteur en eindredacteur van Kimopreis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *